Фотоукрития

Фотоателиета за снимки в дивото

Фотоукрития, Кула синявици

Кула синявици

Кулата е разположена на брега река Марица близо до Димитровград. Издигната е на 3.5 метра височина и е за максимум 3ма фотографи.
Засега работи само през пролетно-летния период и макар да има амбразури от двете страни е ориентирана основно за сутрешни снимки, като периодът между 6 сутринта до към 10-11 преди обяд е най-благодатен.

Виж повече
Фотоукрития, Малка горска поилка

Малка горска поилка

 Укритието се намира до Димитровград и побира до максимум 3-ма фотографи. Пред него има голям басейн, който птиците ползват за къпане  и водопой. Също така има поставени хранилки със семена и ядки, които привличат допълнително птици.
   Посещаемостта е много добра, като някои видове се наблюдават целогодишно, а други могат да се фотографират само през определени сезони и периоди. 
  
 Пиковете на активност са пролетната миграция и студените зимни месеци.


 

 

Виж повече
Фотоукрития, Голяма горска поилка

Голяма горска поилка

Най-новото укритие, което е в процес на разработване.

Виж повече
Фотоукрития, Мишеловско укритие

Мишеловско укритие

Укритието е в близост до Димитровград и побира максимум до 3-ма фотографи. Засега функционира от късна есен до ранна пролет и е направено за фотографиране на грабливи птици и хищници. Като основно засега дава добри резултати при снимането на мишелови. Снима се през амбразури, а голямо панорамно стъкло служи за наблюдение.

Виж повече
Фотоукрития, Временни укрития

Временни укрития

Очаквайте скоро

Виж повече
Фотоукрития, Плаващо укритие

Плаващо укритие

Очаквайте скоро

Виж повече